Razpis za pridobitev pravice do uporabe teritorialne kolektivne blagovne znamke SEVNICA PREMIUM, ki je vzpostavljena po modelu Izvorno slovensko in članica Mreže TKBZ Izvorno slovensko
Za pridobitev pravice do uporabe TKBZ SEVNICA PREMIUM se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe za določeno pridelavo, proizvodnjo oz. izvajanje storitev, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve, kateri izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:
- so pridelani oz. proizvedeni opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih,
- so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čimbolj prijazen način,
- zagotavljajo ustrezno kakovost, celotna proizvodnja (nabava živil in gradiv ter storitev) in prodaja sta sledljivi,
- izvor idej, živil/gradiv, postopkov izdelave in izvedbe izdelkov oz. storitev mora biti vsaj 70 % iz območja občine Sevnica, oz. 100 % iz območja Slovenije, razen, če živil oz. gradiv za določene izdelke ni mogoče zagotoviti v Sloveniji (izjemo predstavljajo temeljna živila npr. sladkor, sol, riž, čokolada),
- rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja temeljijo predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območji občine Sevnica in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino območja,
- so opremljeni s celostno komunikacijsko podobo in ceno – primerni za na trženje n prodajni polici.
V letu 2025 bodo ocenjevanja potekala v naslednjih terminih:
Ocenjevanje rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja bo potekalo 14. 4. 2025 v prostorih Gradu Sevnica, Cesta na Grad 17, 8290 Sevnica.
- Rok za prijave: 7. 4. 2025.
- lzdelke prinesete v ocenjevanje do 11. 4. 2025 med 7.00 in 15.00 v prostore KŠTM, Glavni trg 19, 8290 Sevnica.
Ocenjevanje vodenih doživetij bo potekalo 17. 6. 2025.
- Rok za prijave: 10. 6. 2025.
- Koordinatorica ocenjevanja vam bo javila uro - kdaj vas bo obiskala Strokovna komisija za ocenjevanje in ocenila vodeno doživetje.
Ocenjevanje Hiše vina bo potekalo 30. 6. 2025.
- Rok za prijave: 23. 6. 2025.
- Koordinatorica ocenjevanja vam bo javila uro - kdaj vas bo obiskala Strokovna komisija za ocenjevanje in ocenila Hišo vina.
Ocenjevanje Hiše gastronomije bo potekalo 8. 7 .2025.
- Rok za prijave: 1. 7. 2025.
- Koordinator ocenjevanja vam bo javil uro - kdaj vas bo obiskala Strokovna komisija za ocenjevanje in ocenila Hišo gastronomije.
Za podrobne informacije pa se lahko obrnete na Kajo Šetinc, ki je na voljo na telefonski številki 051 266 160 in preko elektronske pošte kaja.setinc@kstm.si.
Veselimo se sodelovanja in se zavedamo, da lahko le z vašo pomočjo dosežemo višjo kakovost in prepoznavnost ponudbe z lokalno dodano vrednostjo certificirane s TKBZ SEVNICA PREMIUM.
Razpisna dokumentacija
0 Razpis RI + HV + HG + VD TKBZSP TLŠ 24.2.2025 popravljeno.docx
0 Razpis RI + HV + HG + VD TKBZSP_podpisano.pdf
1a Pravilnik o ocenjevanju RI TKBZSP 24.2.2025.docx